Kύριε Ρέππα, σας βρήκα μερικά εκατομμύρια πεταμένα. Θα τα πάρετε πίσω ή θα απολύσετε εργαζόμενους ;;

H κυβέρνηση και τα πρασινοπαπαγαλάκια απειλούν με απολύσεις και κόψιμο συντάξεων για τους κάτω των 55 ετών.
Ο κ. Ρέππας σήμερα με επιστολή του ζητά από τους άλλους υπουργούς να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων και σε μείωση 30% (όπως έλεγε και το σενάριο του ΟΟΣΑ) των οργανικών μονάδων.
Διαβάστε τώρα τι υπέγραψε μια εβδομάδα πριν και μάλιστα την ίδια μέρα ο κ. Ρέππας…

500.000 ευρώ αέρα πατέρα σε δύο αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα…
Η μια μάλιστα ήταν της ΑΔΕΔΥ !!!
08/09/2011
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ 133.969,72 ευρώ

08/09/2011
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ 364.029,74 ευρώ

Δεν είναι προτιμότερο και στο πλαίσιο μείωσης των δαπανών του δημοσίου, να τα πάρετε πίσω αυτά τα 500 «ψωροχιλιάρικα», όπως και άλλες τέτοιες δαπάνες υπουργείων εκατομμυρίων ευρώ, για διάφορες απίστευτες αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ;;;

Δεν ξέρατε ότι λεφτά δεν υπάρχουν κ. Ρέππα ;;

Δεν ξέρατε ότι το ταμείον είναι μείον ;;
Δεν είναι προτιμότερο να μειώσετε αυτές και άλλες πολλές τέτοιες δαπάνες, όπως τα 2.5 εκατ. ευρώ που μας στοίχισε η ΔΕΘ και να μην απολύετε εργαζόμενους;;
Ακούει κανείς ;;;

Advertisements

4 thoughts on “Kύριε Ρέππα, σας βρήκα μερικά εκατομμύρια πεταμένα. Θα τα πάρετε πίσω ή θα απολύσετε εργαζόμενους ;;

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣε καμιά περίπτωση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν «χάρισε» χρήματα σε κανέναν, όπως θέλουν να παρουσιάζουν διάφορα ιστολόγια ή ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Προκαλεί εντύπωση ποιος είναι ο λόγος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στην παρουσίαση ανάλογων θεμάτων.Δύο αποφάσεις του που έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για επιμορφωτικές δράσεις του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Διοίκησης και του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, δεν είναι επιχορηγήσεις, αλλά προϋπολογισθείσες εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013», με την αρ. 5528/09.11.2007 απόφαση της Επιτροπής των Ε.Κ. για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για την έγκριση των τομεακών προγραμμάτων, η Επιτροπή ως συμμετέχοντες έθετε, εκτός των κρατικών και ιδιωτικών φορέων, τους κοινωνικούς εταίρους.Όπως είναι γνωστό, τα κοινοτικά κονδύλια καλύπτουν το 80% των εγκεκριμένων έργων και το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αν δεν καλυφθεί το ποσοστό αυτό, τα κοινοτικά χρήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα να χάνονται.Για τον «σχεδιασμό ολοκληρωμένου μηχανισμού διαβούλευσης για την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση», εγκρίθηκαν με την αρ. απόφαση 337/21-04-2010 προϋπολογισμός 2.061.275 ευρώ και για τη «βελτίωση και αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών της ΑΔΕΔΥ», την ίδια ημερομηνία με την αρ. 338 απόφαση 732.512 ευρώ, στο Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης.Επίσης με τροποποιημένες αποφάσεις στις 08-04-2011 (αρ.747) και 26-05-2011 (αρ.1408) προϋπολογίστηκαν 472.647 ευρώ και 325.975,70 ευρώ στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ για την «υλοποίηση σχεδίου επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των μελών Νομαρχιακών Τμημάτων και Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ» και την «υλοποίηση ολοκληρωμένου μηχανισμού διαβούλευσης για την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση σε επτά γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας», αντίστοιχα.Ο Υπουργός δεν δικαιούται να αρνηθεί την έγκριση της αντίστοιχης δαπάνης για έργο το οποίο έχει ήδη εκτελεστεί, όπως προκύπτει από τα σχετικά παραδοτέα έγραφα εκτέλεσης του έργου.Ως εκ τούτου, οι δύο αποφάσεις του νυν Υπουργού, συνολικού ύψος 479.000 ευρώ, έρχονται σε συνέχεια αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και αναφέρονται σε εκτελεσθέν έργο των παραπάνω δραστηριοτήτων, και μάλιστα μόνον μέρους του, κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου της Διαχειριστικής Αρχής. Δηλαδή, ουδεμία νέα απόφαση έχει ληφθεί για χρηματοδοτήσεις.

  2. μα και αυτό είναι το πρόβλημα … ότι δηλαδή, όπως μας λέτε ως άνω οι " δύο αποφάσεις του νυν Υπουργού, συνολικού ύψος 479.000 ευρώ, έρχονται σε συνέχεια αποφάσεων που έχουν ληφθεί"Οταν τα δεδομένα αλλάζουν (βλ πτώχευση) αλλάζουν και οι αποφάσεις του παραλθότος για μελλοντικές δαπάνες. Αν είχε ο κ Ρέππας προυπολογήσει και σχεδιάσει αγορά mercedes δεν θα επρεπε να την ακυρώσει εν όψει των συνθηκών ?και η καραμέλα των κονδυλίων που χάνονται είναι περισσότερο από γελοία. Δηλάδή και το 20% που πληρώνει το δημόσιο λίγο είναι ότα έχουν κόψει συντάξεις σε ανθρώπους 80 χρονών?ας χαθούν οι επιχορηγήσεις για να γλυτώσουμε το 20% έστω !! πουθα μπορούσε να γίνει κάτι παραγωγικό επιτέλους !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s