Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" πίσω από την κατάρριψη του Κ. Ηλιάκη το 2006;

H έμμεση κατάρριψη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από το Τούρκο χειριστή Ιμπραήμ Χάλι στο γνωστό περιστατικό της 26ης Μαΐου 2006, ήταν μέρος του σχεδίου «Βαριοπούλα»; Αυτό ισχυρίζονται Τούρκοι εισαγγελείς που ερευνούν την συγκεκριμένη συνωμοσία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τurkiye.
Βέβαια η «Βαριοπούλα» επρόκειτο να εκτελεστεί τον Μάρτιο του 2003, αλλά οι Τούρκοι εισαγγελείς (της ομάδας Ερντογάν) που προσπαθούν να «τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί» τους στρατηγούς από την εποχή του Εβρέν μέχρι τον Μπουγιούκανιτ που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ το 2006 και τον τελευαταίο τον Ιλκέρ Μπασμπού, λένε ότι έχουν βρει στοιχεία για «αναθεωρημένη Βαριοπούλα».

Ως γνωστό ο νούμερο δύο του ζεύγους των ελληνικών μαχητικών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν  τα τουρκικά αεροσκάφη την 26η Μαΐου 2006 βρισκόταν πίσω από το αεροσκάφος του Ηλιάκη και έγινε μάρτυρας του μοιραίου  χτυπήματος του ελληνικού μαχητικού από το τουρκικό με την πτέρυγα του τελευταίου.
Μετά την κατάρριψη του Ηλιάκη από το Τούρκο πιλότο, ο δεύτερος Έλληνας πιλότος είχε ετοιμαστεί για να καταρρίψει τα υπόλοιπα τουρκικά μαχητικά του σχηματισμού κάτι που τελικά δεν έγινε μετά από εντολή.  Όπως φαίνεται η εντολή εκείνη πιθανόν να αποσόβησε μία κλιμάκωση της έντασης δεδομένου ότι οι Τούρκοι είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία αποστολής περισσότερων μαχητικών στην περιοχή, κάτι νπου συνέβη αμέσως μετά.
Βλέποντας ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Π.Χηνοφώτης τις οθόνες των ραντάρ να «κοκκινίζουν» έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα:  Σε επικοινωνία που βείχε με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία μκαι πιο συγκεκριμένα τον Γ.Μπουγιούκανιτ, του είπε ευθέως ότι «Για κάθε τουρκικό μαχητικό που θα σήκωνε η Τουρκία η ΠΑ θα σήκωνε δύο και ότι οποιαδήποτε κίνηση αν έκανε η τουρκική πλευρά η Ελλάδα θα απαντούσε άμεσα με ανάλογα μέτρα εις διπλούν»!
Προειδοποίηση που αποκλιμάκωσε άμεσα την κατάσταση συν το γεγονός βέβαια ότι υπήρξε και επέμβαση από πλευράς ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχέδιο «Βαριοπούλα» περιελάμβανε την πρόκληση κρίσης μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ένα ελληνικό στο Αιγαίο. Ακολούθως θα αυξανόταν η ελληνοτουρκική ένταση στη Θράκη, θα ξεσπούσαν βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία και θα γινόταν τουρκική εισβολή στον βόρειο Έβρο.
Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την εισβολή στον Έβρο οι Τούρκοι Επιτελείς σχεδίαζαν την εφαρμογή του σχεδίου «Suga», το οποίο προέβλεπε τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.
Όπως ανέφερε το σχέδιο «Σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.

Y.Γ
Υπάρχει φάκελλος για το θέμα;;
Yπάρχουν μήπως καταγγελίες;;
Advertisements

One thought on “Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" πίσω από την κατάρριψη του Κ. Ηλιάκη το 2006;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s