Αντίσταση στην επίθεση που σχεδιάζουν πάνω στην ατομική και οικογενειακή μας ιδιοκτησία

Της Έλενας ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Βουλευτής Α’ Αθηνών – Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ένας από τους κύριους λόγους, αν όχι ο κυριότερος, που θα κληθεί ο Ελληνικός Λαός να καταψηφίσει στις 6 Μαϊου τους συγκυβερνώντες εντολοδόχους της Τρόϊκας, είναι η απροκάλυπτη επίθεση που εξαπολύεται κατά της ατομικής και οικογενειακής ιδιοκτησίας, ειδικά σε σπίτια, οικόπεδα και χωράφια.
Πέρα από τους φόρους και τα έκτακτα χαράτσια που έχουν ήδη επιβληθεί, με πιο επαχθές εκείνο που συνδέθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τώρα προγραμματίζεται να επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης. Με άλλα λόγια, θα πληρώνεις φόρο επειδή μένεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι που με κόπο απέκτησες, έχτισες, ή που σου κληροδότησαν οι γονείς σου. Με βάση ποια λογική;

Εκείνη που λέει ότι αφού δεν πληρώνεις νοίκι, αυτόματα απαλλάσσεσαι από ένα σημαντικό έξοδο διαβίωσης. Προφανώς, αυτός ο φόρος, όπως εξάλλου και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, αφορά και τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που χρωστούν το σπίτι στο οποίο μένουν στις τράπεζες καθώς το απέκτησαν με δάνειο. Ως παρένθεση να αναφέρουμε ότι η εκτός σχεδίου γη έχει ήδη χάσει την πιο πολλή της αξία για τον μικροϊδιοκτήτη αφού το επιτρεπτό όριο για οικοδόμηση αυξάνεται συνεχώς.
Ποιο είναι το μυστικό πίσω από αυτή την επίθεση στο βιος του πολίτη; Στο κεραμίδι κάτω από το οποίο βρίσκει στέγη και ασφάλεια κάθε ελληνική οικογένεια;
Κατ’ αρχήν ισχύει το προφανές σύμφωνα με τους κυνικούς αναλυτές Τρόϊκας και συγκυβέρνησης: ο πιο εύκολος στόχος να χτυπήσεις φορολογικά μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, είναι η ακίνητη περιουσία.
Πέρα όμως από αυτό, είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο μάτι των νεοφιλελεύθερων στην Κομισιόν και στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με άλλα λόγια, αγνοώντας την κουλτούρα που κληροδοτούν εδώ στην Πατρίδα μας οι γονείς στα παιδιά τους και τα παιδιά στα εγγόνια, δηλαδή να δουλεύουμε όλοι σκληρά για ν’ αφήσουμε ένα σπίτι στην επόμενη γενιά, οι τροϊκανοί και οι εδώ συγκυβερνώντες νεοφιλελεύθεροι θεωρούν ότι το 73% ιδιοκατοίκησης αποτελεί στρέβλωση. Πως απαντούν λοιπόν; Καθιστώντας την ακίνητη ιδιοκτησία ασύμφορη, με ένα σωρό φορολογικά βάρη πάνω της –τακτικά και έκτακτα. Και μάλιστα, σε μία εποχή που μισθοί και συντάξεις αποψιλώνονται και η ανεργία πάει να πιάσει την αναλογία ένας στους τρεις Έλληνες.
Που θέλουν να μας οδηγήσουν; Που αλλού, από το να επικρατήσει πανικός πώλησης ιδιόκτητων ακινήτων σε τιμές σχεδόν εξευτελιστικές. Και εκεί, σίγουρα έχουν στήσει καρτέρι και καραδοκούν τα κοράκια της ντόπιας και διεθνούς αγοράς ακινήτων.

ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Επισπεύδεται μαζί με το πακέτο αντικοινωνικών μέτρωντον Ιούνιο και η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για αδύναμες οικονομικά οικογένειες και νοικοκυριά που έχουν ληξιπρόσθεσμα χρέη. Ας φανταστούμε ακόμη τι έχει να γίνει και με όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που έχουν περιέλθει σε φάση προσωρινής ή μόνιμης αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων των δανείων τους.
Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε πρώτη φάση προτείνει κούρεμα στα δάνεια. Είναι ότι πιο δίκαιο και λογικό σε καιρούς κρίσης και με δεδομένο ότι οι τράπεζες για μία ακόμη φορά λαμβάνουν χείρα βοηθείας στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης. Επίσης, προτείνουμε πάγωμα στις αντικειμενικές αξίες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Πρέπει να υπάρχει ενιαίος φόρος μεταβίβασης ακινήτων 10% και κατάργηση όλων των εκτάκτων εισφορών, καθώς και φορολογική εξαίρεση κάθε πρώτης κατοικίας εμβαδού έως 100 τ.μ. και αξίας έως 150.000 ευρώ.
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αρπάξει την κατοικία της ελληνικής οικογένειας και να βρεθεί άξαφνα και άδικα στο δρόμο. Γιατί εμείς δεν υπογράψαμε το Μνημόνιο, δεν το αναγνωρίζουμε και δεν μας δεσμεύει.
Advertisements

4 thoughts on “Αντίσταση στην επίθεση που σχεδιάζουν πάνω στην ατομική και οικογενειακή μας ιδιοκτησία

  1. Διαβάστε τις προβλέψεις του εκλογικού νόμου σχετικά με τις απαγορεύσεις για τους υποψήφιους βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο (Άρθρο 47) και ειδικότερα τη παράγραφο 2 του άρθρου 47 που αφορά τις τηλεοπτικές – ραδιοφωνικές εμφανίσεις των υποψηφίων.http://www.ethemis.gr/wp-content/uploads/2012/03/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1.pdfΗ απορία μου, καθώς η υποψήφια δεν είναι στις εξαιρέσεις της παραγράφου 3 του άρθρου.47 , είναι απλή και εύλογη :Ο νόμος δεν ισχύει για την εν λόγω υποψήφια βουλευτή ? Και για άρση πάσας αμφιβολίας των γραφομένων μου, δείτε τα πιο κάτω link :MEGA 27/4/2012 2330 στην εκπομπή του ΚαψήΣΚΑΪ 27/4/2012 http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/04/2742012.htmlΝΕΤ 26/4/2012http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/04/2642012_27.htmlALPHA 25/4/2012 http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/04/h-alpha-2542012.htmlΑΝΤ1 22/4/2012 http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/2012/04/1-2242012.htmlΤελικά ο νόμος ισχύει ή δεν ισχύει ? Και αν ισχύει γιατί δεν τηρείτε από όλους ?Αναμένω εύλογες απάντησςεις από τους γνωρίζοντες κατι παραπάνω.

  2. Εσύ, δηλαδή, που βλέπεις να παραβιάζεται ο εκλογικός νόμος, όταν σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η παρουσία του υποψήφιου βουλευτή μία μόνο φορά; Ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή τα λες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις!!!Άρθρο 47(Άρθρο 47 Π.Δ. 96/2007)Απαγορεύσεις για τους υποψήφιους βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο2. Οι εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ήιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, καθώς και σεφορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπόοποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται, ως εξής: α. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται ηεμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδουμόνο μία φορά. β. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας,επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της πιο πάνωπεριόδου μέχρι δύο φορές. γ. Ως εμφανίσεις κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου θεωρούνται οιπροσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένεςσυζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα δελτία ειδήσεων, καθώςκαι η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου βουλευτή, της προεκλογικής τουδραστηριότητας. 3. Από τους περιορισμούς της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται οι Πρόεδροιή Αρχηγοί κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας.

  3. Με το σχόλιό μου ρωτούσα τι γίνεται και ζητούσα τη γνώμη και από όσους γνωρίζουν περισσότερα.Οι απαντήσεις που δόθηκαν με καλύπτουν πλήρως.Ευχαριστώ , δική μου παρανόηση.Καλή επιτυχία στη κα Κουντουρά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s