ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ του πρώην συμβούλου του ΓΑΠ: Ο Παπανδρέου είχε εξετάσει από την αρχή της κρίσης την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Τώρα το θυμήθηκε; Πάνε να μας πείσουν ότι ο ΓΑΠ είχε και εναλλακτικές επιλογές!
ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΡΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΔΩΣΕΣ; ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ; ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ!
Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είχε εξετάσει “πολύ σοβαρά” την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είπε στο Sky News ο καθηγητής οικονομικών του Harvald και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Richard Parker.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός είχε σκεφτεί αυτή την προοπτική ήδη από τα πρώτα στάδια της κρίσης, όταν δηλαδή η κατάσταση δεν ήταν δραματική για την χώρα, ενώ η κυβέρνηση το απέρριψε για οικονομικούς λόγους!

“Ειλικρινά συζητήσαμε τα πάντα. Όλες οι εναλλακτικές βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι. Το ερώτημα για το αν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ εξετάστηκε σοβαρά” δήλωσε στο Sky News ο σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού κατά την περίοδο 2010 – 2011.
Την ώρα που πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η μόνη αξιόπιστη διέξοδος για την επιστροφή της Ελλάδας στην ευημερία είναι η εγκατάλειψη του ευρώ, ο κ. Parker υποστηρίζει ότι τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση έχουν υπερτιμηθεί.
Όπως είπε, η Ελλάδα – θεωρητικά – αν έφευγε από το ευρώ θα μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της, κάνοντας πιο ελκυστικές τις εξαγωγές της, ωστόσο οι δύο κυρίαρχες βιομηχανίες της χώρας, ο τουρισμός και η ναυτιλία, δεν θα ευνοούνταν σημαντικά από την υποτίμηση.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει σε άτυπη συνάντηση οικονομολόγους που είχαν εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα – ανάμεσα στους οποίους και Αργεντινούς ειδικούς που είχαν βιώσει την υποτίμηση της χώρας τους – και κατέληξε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ευνοούσε την Ελλάδα.
Advertisements

2 thoughts on “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ του πρώην συμβούλου του ΓΑΠ: Ο Παπανδρέου είχε εξετάσει από την αρχή της κρίσης την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

  1. Το τι λέει ένας πρώην σύμβουλος (πόσα έπαιρνε αλήθεια 😉 ενός πρώην πρωθυπουργού και τώρα πολιτικού πτώματος δεν έχει τώρα και πολύ σημασία. Θα ήταν προτιμώτερο να μας έλεγαν τι συμβουλές έδινε του ΓΑΠ ο τότε σύμβουλός του και νυν πρωθυπουργός Παπαδήμος.Με την ευκαιρία όμως θα ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς να απαντήσει, ποιά είναι τα κριτήρια αποδοχής ενός κόμματος, που έχει την εμπιστοσύνη ενός μέρους του ελληνικού Λαού, ως συνομιλητού του προέδρου της Δημοκρατίας; Με ποιές θεσμικές διαδικασίες τα άλλα κόμματα επιλέγουν με ποιόν θα συνομιλήσουν στις επαφές τους με τον προεδρο της δημοκρατίας; Δεν φοβούνται ότι έτσι δημιουργούν τετελεσμένα κάποια στιγμή να θεωρηθούν και αυτοί ανεπιθύμιτοι συνομιλητές; Υποτίθεται ότι τα αριστερά κόμματα έχουν ζήσει στο απώτατο παρελθόν τέτοιους αποκλεισμούς και γιαυτό τώρα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους επιλογές. Μιλάμε για θεσμικές σχέσεις και όχι για προσκλήσεις σε δεξίωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s