Ψηφίστε, πουλήστε για να πάρετε τα λεφτά…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι Ελληνικές αρχές ξεκινούν μια σημαντική και αναγκαία προσπάθεια προσαρμογής. Οι Υπουργοί αναγνώρισαν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από τις ελληνικές αρχές κατά το τελευταίο έτος, ιδιαίτερα στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οι Υπουργοί έχουν επίσης επίγνωση των σοβαρών προκλήσεων που Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς
Οι Υπουργοί σημείωσαν την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους που εκπονήθηκε από την Επιτροπή και το ΔΝΤ. Η αξιολόγηση έδειξε η βιωσιμότητα του χρέους στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό, στο να παραμείνει  προσηλωμένη η Ελλάδα, στη συμφωνηθείσα πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, τα σχέδια για την συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ σε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις έως το 2015 ….

και το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

Οι Υπουργοί αναμένουν την έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής, που απαιτεί την οριστικοποίηση του αναθεωρημένου Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες, γεγονός που αντικατοπτρίζει την έκβαση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με το «πέρασμα» των βασικών νόμων για τη δημοσιονομική στρατηγική και την ιδιωτικοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα ανοίξουν το δρόμο για την επόμενη εκταμίευση από τα μέσα Ιουλίου.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες χρηματοδότησης, η Ελλάδα είναι απίθανο να ανακτήσει την ιδιωτική πρόσβαση στην αγορά από τις αρχές του 2012. Οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση θα χρηματοδοτηθεί μέσω κυβερνητικών και ιδιωτικών πηγών και καλωσορίζουμε την άσκηση της εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, με τη μορφή της άτυπης και εθελοντικής εξαγοράς  υφιστάμενων ελληνικού χρέους κατά τη λήξη για την ουσιαστική μείωση της απαιτούμενης χρηματοδότησης χρόνο με το χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος, αποφεύγοντας μια επιλεκτική χρεοκοπία για την Ελλάδα.
Σε αυτές τις συνθήκες, οι υπουργοί αποφάσισαν να ορίσουν στις αρχές Ιουλίου τις βασικές παραμέτρους μιας νέας σαφούς στρατηγικής χρηματοδότησης.
Οι Υπουργοί καλούν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος και τα κύρια μέτρα πολιτικής για να εξασφαλίσουν την αυστηρή και ταχεία εφαρμογή. 
Λαμβάνοντας υπόψη το μήκος, το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία

Σχολιάστε